vptz thuis waken logo

vptz tekst er zijn rood

vptz tekst er zijn mobiel rood

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Vertrouwenspersoon

Voor operationele vragen of kwesties is de coördinator altijd de eerst aangewezen persoon voor een vrijwilliger.
Zowel een medewerker als vrijwilliger kan bij de vertrouwenscontactpersoon terecht voor het veilig melden van vermoedens van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen.

Bij VPTZ Nijmegen is de vertrouwenscontactpersoon Annie Klein Gunnewiek, tel.nr 06-53614129.

Klachtenprocedure

Klachtenfunctionaris
In principe kan iedereen waar de stichting VPTZ mee samenwerkt een klacht indienen. Zie klachtenprocedure. Het kan gaan om klachten binnen de eigen organisatie (bijv. van coördinatoren of vrijwilligers) of van buiten de eigen organisatie (bijv. cliënten, naasten of zorgverleners). Bij VPTZ Nijmegen is de klachtenfunctionaris Sieneke Roelfsema, tel.nr 06-13606859.

Klachtenprocedure
Stichting VPTZ Thuis Waken Rijk van Nijmegen (verder de stichting VPTZ) zet zich met hart en ziel in om het mogelijk te maken dat mensen thuis kunnen sterven. Desondanks gaan zaken soms niet zoals het zou moeten of zoals je zou willen. In dat geval is het dan ook het beste om dit in alle openheid met de juiste betrokkenen te bespreken. Het kan gebeuren dat dit niet tot een bevredigende oplossing leidt. In dat geval bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen.

Download hier de volledige klachtenprocedure met een meldingsformulier.

Steun VPTZ

Misschien heeft u onlangs gehoord of gebruik gemaakt van VPTZ Thuis Waken Rijk van Nijmegen en draagt u ons werk een warm hart toe en wilt u ons steunen.

Om onze coördinatoren en vrijwilligers te scholen, ondersteunen en te waarderen kunt u met uw bijdrage het verschil maken. We ontvangen weliswaar overheidssubsidie maar dit is te weinig om onze vrijwilligers structureel goed op te leiden, te coachen en goed uit te rusten voor hun taak. Uw financiële steun wordt dus hieraan besteed en komt daardoor andere mensen weer ten goede.

De Stichting VPTZ Thuis Waken Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling. Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

U helpt ons enorm door vaste donateur te worden of met een eenmalige gift. Uw bijdrage, groot of klein, is méér dan welkom!

vptz nijmegen doneer 1

 (mogelijk gemaakt door GEEF.NL

Lokale organisatie

De VPTZ Nijmegen is werkzaam in de Gemeente Nijmegen en in delen van de Gemeente Berg en Dal, te weten: Berg en Dal, Beek, Ubbergen, Ooij en Millingen.

De VPTZ Nijmegen is als "Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Nijmegen' ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 41056808. Bij de stichting zijn de 2 coördinatoren gedetacheerd vanuit de VPTZ Zuid Gelderland.

VPTZ Nijmegen is werkzaam vanuit het kantoor aan de Ottengas 13 te Nijmegen. Voor de contactgegevens klik HIER.

De Stichting wordt geleid door het bestuur. In het bestuur zitten de volgende leden:
Marjo Albers – Akkers, voorzitter
Jacqueline Rademakers, secretaris
Wim Kuipers, penningmeester
Nel Voermans, bestuurslid

De bestuurders ontvangen voor hun werkzaamheden geen financiële beloning. Ook zij zijn vrijwilligers.

Binnen de stichting zijn 2 coördinatoren werkzaam: Marga Bistervelds en Diny Wingens.

Marga           Diny

Zij zijn de aanspreekpunten voor zowel onze zorgvragers, de zorgbemiddelaars als onze vrijwilligers. U zult een van hen ook ontmoeten bij een intakegesprek en bij de voortgang en evaluatie van onze diensten.

Binnen VPTZ Nijmegen zijn rond de 30 goed opgeleide vrijwilligers betrokken, die worden ingezet bij het “ER ZIJN!!” Veel van de vrijwilligers denken ook met bestuur en coördinatoren mee over ontwikkeling van nieuwe initiatieven en werken daar ook aan mee. U zult onze vrijwilligers ook regenkomen bij voorlichtingsactiviteiten. Wilt u weten wat onze vrijwilligers doen en hoe je vrijwilliger wordt, klik dan HIER.

Visie en beleid

In ons nieuwe beleidsplan 2017-2020 schreef Marjo Albers - Akkers in het voorwoord op dit beleidsplan: “De komende jaren zal samenwerken een steeds prominentere rol gaan spelen in ons handelen. Langzamerhand voelen we ons daarom méér dan een samenwerkingspartner, We gaan verbindingen uitbreiden met bestaande en nieuwe verbindingen aan met nieuwe partijen."


Vanzelfsprekend nemen we als VPTZ Nijmegen daar onze verantwoordelijkheid in. Daarom is het motto van dit beleidsplan '"ER ZIJN" in samenwerking en verbinding'. Want door verbindingen in de formele en informele palliatieve zorg worden mensen in de laatste levensfase beter, ook al kunnen ze niet meer genezen. En precies daarom staan onze vrijwilligers opnieuw centraal in ons beleid. Want zij zijn degenen die ‘er zijn’. Samenwerken begint aan het bed.
Geïnteresseerd in dit beleidsplan, klik dan HIER.

We gaan begin januari het beleidsplan 2017 - 2020 vertalen naar het jaarplan voor 2017. Ook wij gaan er van uit dat een goed begin het halve werk is. Daarom gaan we onze plannen nog concreter maken en daarmee verbonden met elkaar aan de slag.  

Het jaarplan 2017 zal binnenkort zichtbaar gemaakt worden op deze plaats. 

Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
Invalid Input

Wat doet de VPTZ?

animatie VPTZ Nederland

Veel terminale patiënten geven aan thuis te willen sterven. In hun eigen, vertrouwde omgeving en omringd door mensen van wie ze houden. Vaak neemt de levenspartner, een familielid, vriend(in) of goede buur als vanzelfsprekend een deel van de verzorging op zich. Deze verzorging door een naaste noemt men mantelzorg.

Lees verder